Adviesbureau Boekenwurm
 
Goede boeken voor uw school!

Welkom op onze website

 

Adviesbureau Boekenwurm is in 2013 opgericht om basisscholen te helpen bij het kiezen van verantwoorde kinder- en prentenboeken. Kinderboeken dus,  die passen op hun school. Het is een onafhankelijk adviesbureau dat zich richt op christelijke en reformatorische basisscholen. Elk kalenderjaar worden  nieuw verschenen boeken van meer dan 20 uitgeverijen gerecenseerd. De boeken worden beoordeeld op o.a. doelgroep, onderwerp, taalgebruik en sfeer. Na screening krijgen de boeken een kleur, zodat direct te zien is hoe een boek is beoordeeld, namelijk GROEN, ORANJE, of ROOD

Voordelen:

  1. Snel kijken of een kinderboek wat inhoud betreft boek geschikt is voor uw school
  2. Filteren door een excel-bestand op onderwerp/thema en leeftijd (AVI)
  3. Snel een kerstboekenlijst samenstellen
  4. Breder aanbod, omdat ook boeken van reguliere uitgeverijen worden gelezen en beoordeeld  


Thema Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen


Terug naar overzicht

27-03-2019

Uitgelezen

In DE STERRENTELLERS, geschreven door Jeanette Donkersteeg, gaat het over Jenthe en haar broer Levi. Samen met de buurjongens, Niels en Sem richten ze een natuurclub op. De kinderen gaan actievoeren tegen allerlei soorten van verlichting in de nacht. Want het donker is niet voor niets geschapen. En als je overal licht maakt, dan kunnen de dieren niet meer leven. Dus: Laat het donker ook donker blijven!
Terwijl de kinderen leuke plannen bedenken en die op school met de meester en de klas delen, gebeuren er thuis vreemde dingen. Waarom doen hun vader en moeder zo geheimzinnig? Dat is de tweede verhaallijn in het boek: De emigratie van het gezin naar Oostenrijk.
Jeanette Donkersteeg heeft een eigentijds verhaal geschreven, met taal die perfect aansluit bij de belevingswereld van kinderen van nu. Er zit voldoende humor maar ook ernst in het verhaal. De spanning blijft stijgen tot bijna het eind van het verhaal en de dialogen zijn verrassend van vorm.

DE STERRENTELLERS, Jeanette Donkersteeg, uitgeverij De Banier, paperback, € 10,95Terug naar overzicht


Feed

20-03-2019, 08:55

Hartelijk welkom op onze vernieuwde website!

De website is veranderd, maar onze diensten blijven gelijk. We zetten ons in voor een goede klassen- en schoolbibliotheek. De allereerste nieuwe boeken van 2019 staan al op de lijst en hopelijk volgen er snel...   Meer